Determination of cyanogenic compound amygdalin and prunasin in almond kernels (prunus dulcis l) by using liquid chromatography
Type
Artículo de revista
Document language
EspañolPublication Date
2013Metadata
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In the present work we applied a technics to determine and also permit quantification for separating the cyanogenic components that could be present in the mature almond seed (Prunus dulcis). Among the methods selected the chromatography of liquids of high resolution (HPLC), that permit the quantification of the glycosides for the separation process of lyophilization where there is less surface there is more contact to sublimation with the degreased samples, looking at the obtain results and suppoted by other investigations, the use of 100 % methanol extract as a mobile phase acetonitrile-water (80:20) the results obtained of the glycosides cyanogenics resulting in a concentration of maximum amygdalin aparting the time of extraction of twelve hours, amygdalin is obtained, with a concentration of 9.8 mg / 100 g of dry sample. The chromatograms obtained a time of retention (Tr), amygdalin 3,4 and prunasin 5,7 two peaks with excellent resolution, to the above conditions can be used for analysis by HPLC, identification and quantification of amygdalin and prunasina.Summary
El objetivo del presente trabajo fue aplicar un técnica para determinar y además que permita cuantificar por separado los compuestos cianogénicos que pueden estar presentes en la semilla de almendra madura (Prunus dulcis). Entre los métodos encontrados se seleccionó la cromatografía de líquidos de alta resolución (HPLC), que permite la cuantificación de los glucósidos cianogénicos amigdalina y prunasina por separado, adecuando diferentes técnicas de extracción como el tamaño de partículas que influye en el proceso de liofilizado donde a menor superficie mayor área contacto para la sublimación, con muestras desengradas y con grasa utilizando los resultados con muestras desengrasadas, A la vista de los resultados obtenidos y apoyados en otras investigaciones se utilizó metanol 100 % como extractante de los glucósidos cianogénicos resultando una concentración de amigdalina máxima a partir un tiempo de extracción de 12 horas y como fase móvil acetonitrilo/agua (20:80), se obtiene amigdalina, con una concentración de 9,8 mg/ 100g de muestra seca. Los cromatogramas obtenidos presentan tiempo de retención (Tr), Amigdalina: 3,4 y Prunasina, 5,7 dos picos con excelente resolución, donde a las condiciones anteriores se puede utilizar para su análisis por HPLC la identificación y cuantificación de amigdalina y prunasina.Keywords
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