Listar por autor "Gil, Rodrigo"
Mostrando documentos 1-6 de 6
-
Adaptation of a leaf wetness duration model for tomato under Colombian greenhouse conditions
Gil, Rodrigo; Bojacá, Carlos Ricardo; Rodríguez, Miguel ÁngelGreenhouse tomato production uses structures that protect crops from extreme environmental conditions; however, the climate inside Colombian greenhouses is often not optimal and crops are susceptible to attack by fungal ...Universidad Nacional de Colombia Revistas electrónicas UN Agronomía Colombiana. -
Combined efficacy assessment of soil solarization and bio-fungicides for management of sclerotinia spp. in lettuce (lactuca sativa l.)
Gil, Rodrigo; Smith, Alexander; Chaves, Bernardo; Wyckhuys, Kris; Forero, Clemencia; Jiménez, JaimeWhite mould:Sclerotinia spp., is the lettuce main disease in the Colombian high Andes. It causes yield losses of up to 70% and is primarily managed with chemical fungicides, while alternative control strategies are poorly ...Universidad Nacional de Colombia Revistas electrónicas UN Agronomía Colombiana. -
Effect of aluminized screens on greenhouse tomato (solanum lycopersicum l.) production systems at the high tropical conditions
Gil, Rodrigo; Luque, Nadia Yurani; Bojacá, Carlos RicardoCurrently, Colombia has 3,390 ha cultivated with tomato under greenhouse conditions characterized by their low level of climate control. In areas where low night temperatures limit tomato production, we evaluated the effect ...Universidad Nacional de Colombia Revistas electrónicas UN Agronomía Colombiana. -
Optimization of ventilation and its effect on the microclimate of a colombian multispan greenhouse
Villagrán, Edwin Andrés; Gil, Rodrigo; Acuña, John Fabio; Bojacá, Carlos RicardoIn Colombia, greenhouse design optimization has not been a relevant topic and, as a consequence, the ventilation systems of current structures are not optimal, generating inadequate microclimates for the development of ...Universidad Nacional de Colombia Revistas electrónicas UN Agronomía Colombiana. -
Propuesta de manejo de arvenses en el cultivo de espinaca (spinacea oleracea l.) basada en aspectos agronómicos y socioeconómicos
Rodríguez, Marcela; Plaza, Guido; Gil, Rodrigo; Cháves, Bernardo; Jiménez, JaimeCon el fin de disminuir los costos de producción y aumentar la rentabilidad de los agricultores, se deben proponer soluciones a los problemas del sistema de producción. Para los cultivadores de espinaca del municipio de ...Universidad Nacional de Colombia Revistas electrónicas UN Agronomía Colombiana. -
Reconocimiento y fluctuación poblacional arvense en el cultivo de espinaca (spinacea oleracea l.) para el municipio de cota, cundinamarca
Rodríguez, Marcela; Plaza, Guido; Gil, Rodrigo; Chaves, Bernardo; Jiménez, JaimeLa presencia de arvenses en los cultivos influye en la cantidad y calidad del producto, sin embargo, los productores no consideran importante su manejo, ya que los daños no se observan directamente como en el caso de ...Universidad Nacional de Colombia Revistas electrónicas UN Agronomía Colombiana.