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dc.rights.licenseAtribución-NoComercial 4.0 Internacional
dc.contributor.authorPalma M., Ramíro
dc.contributor.authorBaena García, Diosdado
dc.contributor.authorEscobar T., William
dc.date.accessioned2019-06-26T13:40:17Z
dc.date.available2019-06-26T13:40:17Z
dc.date.issued1992-01-01
dc.identifier.issnISSN: 2323-0118
dc.identifier.urihttps://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/29471
dc.description.abstractAt Instituto Colombiano Agropecuario - Palmira was made the present study. In the final essay was evaluated concentrations of 150 and 250 ppm of indolbutiric acid, inmersion times of 30 and 45 min., sticks with and without decreasing of leaf area, two substratum (rice's hust and a mix of soil plus sand), so also non- put covers of tinen cloth over propagation chambers of substratum soil plus sand. The percentage of caIlous formation by the kind of stimulus used, it was similar in both substratums. The best results were found in kind of stick with leaf. The answer of concentrations were similar. Time of inmersion affected in significant way the number of roots, getting six roots in average, when it's used 45 min. of inmersion.
dc.description.abstractEn el ensayo definitivo adelantado en el Instituto Colombiano Agropecuario - Palmira, se evaluaron concentraciones de 150 y 250 ppm de ácido indolbutírico, tiempos de inmersión de 30 y 45 min., estacas con y sin disminución del área foliar, dos sustratos (cascarilla de arroz y una mezcla de suelo más arena), así como también la supresión de las tradicionales tapas de lienzo a las cámaras de propagación del sustrato suelo más arena. El porcentaje de formación de callo por el tipo de estímulo utilizado, fue similar en los dos sustratos. Los mejores resultados se obtuvieron con el tipo de estaca con hojas. La respuesta a las diferentes concentraciones de AIB fue relativamente similar. El tiempo de inmersión afectó en forma significativa el número de raíces, con promedio de seis raíces por estaca cuando se sometió a 45 mino de inmersión.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.publisherUniversidad Nacional de Colombia Sede Palmira
dc.relationhttp://revistas.unal.edu.co/index.php/acta_agronomica/article/view/15521
dc.relation.ispartofUniversidad Nacional de Colombia Revistas electrónicas UN Acta Agronómica
dc.relation.ispartofActa Agronómica
dc.rightsDerechos reservados - Universidad Nacional de Colombia
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
dc.subject.ddc6 Tecnología (ciencias aplicadas) / Technology
dc.subject.ddc63 Agricultura y tecnologías relacionadas / Agriculture
dc.titleVegetative spreading of sour lime tahiti citrus aurantifolia (christm) swingle per rooting sticks
dc.typeArtículo de revista
dc.type.driverinfo:eu-repo/semantics/article
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.identifier.eprintshttp://bdigital.unal.edu.co/19519/
dc.relation.referencesPalma M., Ramíro and Baena García, Diosdado and Escobar T., William (1992) Vegetative spreading of sour lime tahiti citrus aurantifolia (christm) swingle per rooting sticks. Acta Agronómica, 42 (1-4). pp. 64-80. ISSN 2323-0118
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject.proposalsour lime Tahiti
dc.subject.proposalindolbutiric acid
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501
dc.type.coarversionhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
dc.type.contentText
dc.type.redcolhttp://purl.org/redcol/resource_type/ART
oaire.accessrightshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2


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