• Correo ElectrónicoCorreo Electrónico
  • Dirección Nacional de Información AcadémicaDNINFOA - SIA
  • BibliotecaBibliotecas
  • ConvocatoriasConvocatorias
  • Identidad U.N.Identidad U.N.
Escudo de la República de ColombiaEscudo de la República de Colombia
  • English 
    • español
    • English
    • português (Brasil)
  • Aspirantes
  • Estudiantes
  • Egresados
  • Docentes
  • Administrativos
repositorio.unal.edu.co
Bibliotecas
  • Mapa de sedes
  • Amazonía
  • Bogotá
  • Caribe
  • Manizales
  • Medellín
  • Orinoquía
  • Palmira
Biblioteca Digital
  • Repositorio Institucional
  • Entrega de tesis y publicación en línea
  • Digitalización de documentos
  • Normatividad publicación en línea
  • Portal de Revistas UN
  • Suscripción a contenidos UN
  • Contáctenos
Recursos Bibliográficos
  • Recursos electrónicos
  • Catálogo UN
  • Diccionarios y enciclopedias
  • Herramientas bibliográficas
  • Libros electrónicos
  • Descubridor
  • Índices bibliográficos
  • Adquisicion de material bibliografico
Formación
  • Agenda de formación
  • Solicitud de nuevo taller
  • Guía de autoarchivo de documentos
Acerca de
  • Misión y visión
  • Dirección Nacional de Bibliotecas
  • Convenios y redes
  • Video del Sinab
  • Preguntas frecuentes
Sedes
  • Amazonia
  • Bogotá
  • Caribe
  • De La Paz
  • Manizales
  • Medellín
  • Orinoquia
  • Palmira
  • Tumaco
Servicios
Perfiles
Home
    • español
    • English
    • português (Brasil)
  • Login
View Item 
  •   Institutional Repository of Universidad Nacional
  • 3 - Revistas UN
  • Agronomía Colombiana
  • View Item
  •   Institutional Repository of Universidad Nacional
  • 3 - Revistas UN
  • Agronomía Colombiana
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sorption isotherms for oat flakes (avena sativa)

Thumbnail
40652-203493-1-PB.epub (546.6Kb)
40652-201998-1-PB.pdf (238.1Kb)
40652-183064-1-SP.xlsx (43.95Kb)
Date published
2014-03-26
Author
Zapata M., José Edgar
Quintero C., Oscar Albeiro
Porras B., Luis Danilo
Metadata
Show full item record

Summary
Moisture sorption isotherms of oat flakes were determined at temperatures of 5, 25 and 37ºC, using a gravimetric technique in an aw range of between 0.107 and 0.855. These curves were modeled using six equations commonly applied in food. The quality of the fit was assessed with the regression coefficient (r2) and the mean relative percentage error (MRPE). The best fit were obtained with the Caurie model with r2 of 0.996, 0.901 and 0.870, and MRPE of 7.190, 17.878 and 16.206, at 5, 25 and 37ºC, respectively. The equilibrium moisture presented a dependence on temperature in the studied aw range, as did the security moisture (XS). These results suggest that the recommended storage conditions of oat flakes include: a relative air humidity of 50% between 5 and 251ºC and of 38% up to 37ºC.
Subject
Agronomia ; Agroindustria ; water activity ; simulation ; diffusion models ; storage. ;
URI
https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/73707
Collections
  • Agronomía Colombiana [1023]

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesKnowledge AreasThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesKnowledge Areas

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics
Régimen Legal
Talento humano
Contratación
Ofertas de empleo
Rendición de cuentas
Concurso docente
Pago Virtual
Control interno
Calidad
Buzón de notificaciones
Correo institucional
Mapa del sitio
Redes Sociales
FAQ
Quejas y reclamos
Atención en línea
Encuesta
Contáctenos
Estadísticas
Glosario

Contacto página web:
Carrera 45 # 26-85
Edif. Uriel Gutiérrez
Bogotá D.C., ; Colombia
(+57 1) 316 5000

© Copyright 2014
Algunos derechos reservados.
mediosdigitales@unal.edu.co
Acerca de este sitio web

Actualización: 04/10/19

Orgullo UNOrgullo UNAgencia de noticiasAgencia de noticias
Trámites en líneaContaduría General de la República